© wim hendrix

19-jarige opent eigen pop-up met kleding, koffie en wijn

De 19-jarige Joris Poels staat zes dagen per week in zijn eigen zaak in de Nationalestraat, JP and more. Hij verkoopt er onder meer een eigen kledinglijn en je kan er terecht voor koffie en wijn.

rebecca van remoortere

“Nadat ik mijn diploma van het middelbaar onderwijs had gehaald met slechte resultaten op de taalvakken, wilde ik mijn talen bijschaven. Mede dankzij de steun van mijn ouders laste ik een sabbatjaar in en ging ik de wereld rond om bij te leren”, vertelt Joris Poels uit Kapellen.

In augustus 2014 begon de tocht in Parijs. “Ik verbleef er drie maanden en leerde alles over koffie.” Na Parijs kwam Joris voor een week weer naar België om dan drie weken met zijn ouders en broer naar Zuid-Afrika te trekken. “Daar ruilde ik de koffie even in voor wijn. De Zuid-Afrikaanse wijnen zijn bij de beste van de wereld”, meent Joris.

Na Zuid-Afrika was het tijd voor Engelse les in Australië. Van daaruit ging het naar Sydney, Melbourne en verder naar Nieuw-Zeeland. “Daar reed ik tien dagen lang alleen door de natuur in een huurauto. Het klinkt cliché, maar ik kwam mezelf er echt tegen.”

De laatste etappe van de wereldreis ging naar New York. “Drie maanden lang oefende ik de taal, nam ik danslessen, genoot ik van mode en kleding, en leerde ik nog verder bij over koffie.” Na Boston en Miami was het tijd om huiswaarts te keren.

Eigen collectie

Joris bundelde al zijn verzamelde kennis en goot die in een pop-upzaak in de Nationalestraat. Vanaf acht uur ’s ochtends verwelkomt hij klanten voor een eerste koffie van de dag van leverancier Caffènation. Terwijl kan je snuisteren tussen de zelfontworpen basic T-shirt- en breiwerkcollectie.

JP and more blijft vijf maanden open. Daarna denkt Joris aan een gelijkaardig zomerconcept in Gent of Antwerpen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio