© gva

© gva

© BERT DE DEKEN

1 / 3

Man steekt vriendin neer voor de ogen van dochtertje

Een vrouw van 30 is zondagavond in Dessel neergestoken door haar partner. Sandy Luyten vluchtte nog zwaargewond de straat op, maar viel dood neer in de voortuin van de overbuur. Het dochtertje van 2,5 zou alles gezien hebben.

ronny van den ackerveken, dirk coosemans, marc klifman

Sandy Luyten woonde sinds een halfjaar met haar vriend Roel T. in Dessel. Het koppel had een dochtertje van 2,5 jaar. Zondag rond 20 uur kwam het tot een hoogoplopende ruzie. De zoveelste.

Roel T. pakte een mes en stak zijn vriendin tweemaal.

De vrouw vroeg in een sms naar haar broers nog om hulp en vluchtte na de steekpartij zwaargewond de straat op, waar ze in een voortuintje van een buur overleed.

“Sandy had al enkele keren de relatie beëindigd. Nu waren ze weer samen”, zegt een van haar broers. “Na de steekpartij was Roel met hun dochtertje te voet gevlucht. We hebben hem kunnen inhalen en hebben hem kunnen overtuigen om het meisje aan onze familie te geven.”

Het kind, dat de steekpartij zou hebben gezien, huilde de hele tijd, vertelt een buurman. “Mama, mama, riep ze steeds. Het was hartverscheurend.”

Kort na de feiten gaf Roel T. (33) zich aan bij de politie. Hij is aangehouden en wordt vervolgd voor moord op zijn vriendin. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer in Turnhout.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio