© USA Today Sports

Nike tekent contract voor het leven met LeBron James

Nike heeft een contract voor het leven getekend met de Amerikaanse basketbalster LeBron James. Dat maakte het Amerikaanse sportconcern maandag bekend. Het is niet bekend hoeveel de 30-jarige power forward van Cleveland aan de overeenkomst verdient.

Volgens de Amerikaanse sportpers gaat het om het duurste sponsorcontract in de geschiedenis van het merk en gaat James veel meer ontvangen dan zijn collega Kevin Durant, die door Nike voor zo’n 277 miljoen euro voor tien jaar werd vastgelegd.

Ook de voorbije twaalf jaar had Nike al een sponsordeal met James, die twee keer kampioen werd in de NBA (2012, 2013) en vier keer tot MVP verkozen werd (2009, 2010, 2012, 2013).

Het is de eerste keer dat Nike een levenslange deal met een sporter sluit. Adidas deed dat eerder wel met NBA-speler Derrick Rose en voetbalster David Beckkam, Reebok met voormalig NBA-speler Allen Iverson. De facto had Nike wel al zo’n levenslang akkoord met Michel Jordan. Die overeenkomst werd in 1985 als “een contract voor lange duur” aangekondigd. Inmiddels is al de dertigste versie van de Air Jordan basketbalschoen op de markt en is de Air Jordan lijn goed voor een jaarlijkse omzet van 1,85 miljard euro.

Meer sportnieuws