© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 3

Inpakbar op Botermarkt trakteert op portie geluk

Club Geluk Inpakbar. Zo heet het initiatief waarmee enkele jonge Mechelse ondernemers en de middenstand shoppers dit eindejaar extra in de watten te leggen. Je vindt de bar in de leegstaande Mexx op de Botermarkt.

Sven Van Haezendonck

"Mensen moeten hier gelukkig buitenwandelen. Zo zullen wij cadeautjes of verrassingen uitdelen waar ze gelukkig van worden”, vertelt Lina Lauwens van Club Geluk. Nu zaterdag opent de inpakbar voor het eerst.

Aan een inpaktafel kunnen bezoekers hun eindejaarsaankopen op een originele manier inpakken. Tijdens het weekend van zaterdag 19 en 20 december komen De Stickbitchen langs. “De meisjes van het naaiatelier maken van elk cadeautje een pareltje. Ze zijn al maanden bezig met de voorbereiding”, zegt Lina.

Dat inpakken, doen ze allemaal gratis. Maar een vrije bijdrage voor een van de goede doelen wordt meer dan geapprecieerd. “Het origineelste geschenk vind je bovendien in ons creatief buurtwinkeltje. Daar geven we jonge ontwerpers de kans om hun spullen te verkopen”, legt Lina uit. Shoppers kunnen in de inpakbar ook even uitblazen bij een drankje. Kinderen kunnen zich uitleven in een fantasierijke kinderhoek.

Tijdens het weekend optredens

Tijdens het weekend worden bezoekers ook getrakteerd op optredens van Mechelse groepen en deejays. “Voor de kleintjes zijn er dan verhalenvertellers en nog veel meer activiteiten die bevordelijk zijn voor het geluksgevoel”, zegt Lina nog. De inpakbar wordt tijdelijk ook het inzamelpunt van de ECOkoeriers.

Inpakbar Club Geluk is van dinsdag tot donderdag open van 11 tot 18u, op vrijdag van 11u tot middernacht, op zaterdag van 10u tot middernacht, en op zondag van 11 tot 18u. De bar blijft open tot 3 januari 2016, maar op 25 december 2015 en op 1 januari 2016 is ze wel gesloten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio