© smb

voetbal 2de klasse Dessel Sport

Seppe Brulmans moet bekomen van zeldzaam verlies: “We wisten dat het ooit moest mislopen”

Dessel leek wel onklopbaar sinds trainer Regi Van Acker het roer overnam, maar zaterdag kwam er dan toch een einde aan een fraaie reeks van acht matchen zonder nederlaag: 0-3 tegen Cercle Brugge.

fvh

Seppe Brulmans besefte best dat het sprookje niet kon blijven duren. “We wisten dat het ooit zou mislopen, en dat is tegen Cercle gebeurd. We hadden al acht weken niet meer verloren en zijn nuchter genoeg om te beseffen dat dit kon gebeuren. Het was duidelijk dat Cercle meer kwaliteit heeft dan Dessel, maar omdat we een redelijk blok neerzetten, hielde we stand in de eerste helft. Dat het in de slotfase toch 0-3 werd, kwam hard aan”, aldus kilometervreter Brulmans.

“In de eerste helft hebben we te weinig gevoetbald, maar we hielden wel de nul. Op dat moment maakten we nog kans. Maar ik constateerde ook dat niet iedereen individueel top was, zodat het fout liep. Jammer, maar we hadden de voorbije weken goed geoogst, zodat we toch richting middenmoot kunnen kijken. Daar hoort dit Dessel thuis.”

Zwaar parcours

De 21-jarige Bilzenaar beseft wel dat zijn club voor de winterstop een zwaar parcours wacht met matchen tegen Antwerp en Union. Dessel verloor de heenwedstrijden met respectievelijk 0-3 en 4-0. Na de winterstop volgen dan confrontaties met Eupen, Lierse en Seraing: ook geen klein bier.

“Klopt, maar we bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Tegen Antwerp hebben we niets te verliezen en de opdoffer in de heenronde tegen Union zijn we nog niet vergeten, daarvoor moeten we ons revancheren”, besluit Brulmans, de neef van Kim Clijsters, die weldra hoopt zijn studie van leerkracht lager onderwijs te kunnen afronden.

Meer sportnieuws