© Glen Deckers

Vrouwenvoetbal 1/8ste finales beker van belgië

Massenhoven stunt tegen OH Leuven: “Ook tegen Heist zijn we niet kansloos”

De vrouwen van Massenhoven staan in de middenmoot van eerste klasse, maar toonden zich opnieuw een echte bekerploeg. Geel-rood kegelde OH Leuven, een ploeg uit de Super League, met 2-1 uit het bekertornooi. “En die overwinning was dik verdiend”, aldus Jolien Van Oudendijck.

fko

De 23-jarige Van Oudendijck is al enkele jaren aanvoerster bij Massenhoven en het is niet de eerste keer dat ze met haar teammaats stunt in de beker. “In het seizoen 2010-2011, toen we nog in derde klasse speelden, stunten we in de zestiende finales thuis tegen landskampioen STVV na strafschoppen. In de achtste finale waren we op Club Brugge zelfs dicht bij een nieuwe stunt. We stonden lang op voorsprong en gingen pas in de slotfase nipt onderuit. Het is natuurlijk fantastisch om zoiets opnieuw te moge meemaken. We hadden er ook vertrouwen in, want in de nieuw Super League had OH Leuven, onze tegenstander zaterdag, uit negen matchen geen enkel punt gepakt.”

“Eigenlijk waren de bezoekers nooit gevaarlijk. Wij kregen de beste mogelijkheid, maar Baeten miste vrij voor doel. Na de rust had De Wolf nog twee mooie kansen op de openingstreffer, maar ook zij miste. Zo kregen we in het slotkwartier het deksel op de neus en leek het toch nog fout te gaan. Maar onze groep was niet aangeslagen en kwam toch weer terug. Met een pegel in de winkelhaak scoorde Baeten de gelijkmaker. En vlak voor tijd was het opnieuw Baeten, die zich op assist van de doorgebroken De Wolf, tot matchwinnaar kroonde. Na deze verdiende stuntzege was de ontlading enorm. Ook in de kwartfinale op Heist zijn we zeker niet kansloos. Onlangs verloren we maar nipt een oefenmatch tegen hen”, droomt Van Oudendijck al over een nieuwe stunt.

Meer sportnieuws