© Dick Demey

Beerschot Wilrijk: 3de met 33 punten

“Spelers moeten meer in zichzelf geloven”

1“Vooraf, vandaag en ook voor de rest van de competitie blijven de verwachtingen dezelfde”, aldus coach Urbain Spaenhoven. “De promotie is het enige waar we voor spelen. Dat zijn we verplicht aan onze supporters en aan de status van de club. Beerschot Wilrijk wil een hoofdrol spelen in de reeks. De eerste en de tweede plaats geven recht op promotie, maar van een ploeg als de onze wordt verwacht dat we die derde titel op rij naar het Kiel brengen.”

hf

2 “Er ligt iets te weinig constante in onze prestaties. Ik rekende dat aan het einde van de competitie een totaal van 73 tot 75 punten voldoende moet zijn om onze ambities waar te maken. Halfweg tellen we momenteel 33 punten met één wedstrijd minder gespeeld dat de andere ploegen. Dat is goed voor een virtuele leidersplaats. Winnen we die achterstallige match, dan komen we aan 36 punten. Dat betekent dat we op een iets betere terugronde hopen.”

3 “Vaak zie ik te weinig zelfvertrouwen bij een aantal spelers. Dat heeft te maken met het verwachtingspatroon dat hoort bij het project Beerschot Wilrijk. Iedereen doet zijn best, maar sommige spelers zijn te weinig overtuigd van hun eigen mogelijkheden. We moeten ook meer scoren, want 28 gescoorde doelpunten is te weinig voor een ploeg met onze ambities. Ik reken met het recupereren van spelers als Geudens, De Beule en Thompson op een kwaliteitsinjectie na de winterstop.”

4 Bij de start van het project Beerschot Wilrijk werd voorspeld dat het vanaf derde klasse moeilijker zou worden om de promotie af te dwingen. Dat wordt wel eens vergeten. Het voetbal op zich moet beter, met iets meer creativiteit en efficiëntie voor doel. Paars-wit wordt beschouwd als de ploeg met vijf eersteklassers in de kern. Door blessures speelde daarvan bijna alleen Losada. De terugkeer van Geudens, De Beule en Thompson moet de ploeg na Nieuwjaar naar een hoger niveau tillen.

Meer sportnieuws