© WAS

berchem: 9de met 27 punten

“Het had net iets meer kunnen zijn”

1 “Er wordt, net als bij de meeste ploegen in onze reeks, heel gemakkelijk gepraat over top zes”, begint coach Stef Van de Velde. “Die ambitie, uitgesproken door het bestuur, strookt met die van spelers en de technische staf. Met de middelen die we hebben op Berchem, moet dat in principe altijd haalbaar zijn. De kwaliteit om die doelstelling te halen, is er in elk geval. De grote voorwaarde is wel dat onze kern gespaard blijft van te veel blessures en schorsingen. Dat kunnen we niet altijd even goed opvangen.”

skm

2 “We kenden een ellendige maand november, waardoor we de schijn nu wat tegen hebben. Maar eigenlijk spelen we al bij al een goede heenronde. Toegegeven, het had allemaal net iets meer kunnen zijn. Op een bepaald moment lopen we de kans mis om helemaal aansluiting te vinden bij de kop van het klassement. Daarna is het met de resultaten bergaf gegaan. Uiteindelijk staan we nu wel op slechts vier punten van de beoogde top zes.”

3 “Zeker de jongste weken slikten we enkele domme, te vermijden goals. Die brachten ons vaak snel in problemen. Ook aan de andere kant van het veld moeten we nog meer onze momenten benutten, de kansen afwerken om vanuit de organisatie verder te groeien. Op dat gebied kunnen we veel progressie boeken met deze jonge spelersgroep. We beseffen dat het voetballend beter moet, maar de kwaliteit van ons spel heeft ook te maken met de resultaten en de druk die daarmee gepaard gaat.”

4 Berchem wisselde al tijdens de voorbereiding heel goed met heel slecht af. Anders dan de vorige jaren mocht de competitiestart er wel zijn. Even flirtte geel-zwart zelfs met de leidersplaats, maar nadien zakte het wat weg. Na enkele negatieve uitschieters voor eigen publiek sloeg de stemming om. Toch kon Berchem telkens reageren met een prestatie op karakter. Alles is aanwezig om een goede terugronde te draaien, maar het blijft opletten hoe de jonge groep omgaat met de druk.

Meer sportnieuws