© TOM GOYVAERTS

Voetbal3de klasse A RC Mechelen - Kenny Nsumbu had onmiddellijk spijt van wat hij had gedaan

“Ik heb de ploeg in de steek gelaten”

Het minste wat je zaterdagavond van de Racingers kon zeggen was dat ze met een groot hart hadden gespeeld. Zo groot dat in het heetst van de strijd twee groen-witten van het veld werden gestuurd: Hervé Telen, die twee keer geel binnen tien minuten pakte en Kenny Nsumbu, die rood kreeg.

Geert Fierens

Wat gebeurde er nu juist?

Kenny Nsumbu: “Met nog vijf minuten te spelen werd een vrijschop in ons voordeel gefloten. Er werd wat getrokken en geduwd en ik stond neus aan neus met een speler van Bornem (Jens De Paepe, red.). Hij is gaan liggen, mijn emmer was vol. In volle finale van een wedstrijd heb je niet altijd alles onder controle.”

Vreesde je niet dat Racing nog de boot zou ingaan?

“Met negen tegen elf, dat was moeilijk. Ik had onmiddellijk spijt van wat ik gedaan had. Ik kon mezelf wel heel wat verwijten maken, maar in een soort van jeugdige onbezonnenheid doe je dingen die je misschien beter niet zou doen. Ik hoopte echt dat we dat punt zouden veroveren, want ik voelde me schuldig. Ik liet de ploeg in de steek. Gelukkig hebben we het op 1-1 kunnen houden. Voor mij toch een grote opluchting.”

Maar binnenkort volgt wel een straf?

“Ik ben me gaan verontschuldigen bij de scheidsrechter. Die gaf toe dat hij de fase zelf niet had kunnen beoordelen en dat het zijn assistent was die hem was komen vertellen wat er juist gebeurd was. Ik denk dat de straf wel zal meevallen. Daar heb ik niet echt schrik van.”

Je stond opnieuw aan de aftrap?

“Ik ben aan het groeien en ik heb sinds enkele weken toch een plaats in de ploeg veroverd, centraal achteraan. Vorige week miste ik de match tegen Winkel Sport door liesklachten. Maar in deze wedstrijd heb ik alles gegeven en ik voel geen reactie.”

Jullie speelden met heel veel inzet?

“Werken voor elkaar, allen voor één en één voor allen. Met die boodschap stuurt de trainer ons het veld op. We trainen scherp maar de coach benadrukt steeds dat niet het individu maar de groep het verschil maakt. We komen toch ook dichter bij de concurrenten. Het verschil met Torhout bedraagt nu nog slechts één punt. We zullen ons doel bereiken: zeker niet op de laatste plaats eindigen.”

Meer sportnieuws