voetbal3de klasse B Rupel boom

Buitenshuis top, absurd zwak voor eigen publiek

De heenronde zit erop. Tijd dus om een balans te maken bij Rupel Boom, dat 15de staat met 19 punten.

Wat waren de verwachtingen?

Rupel Boom wou zich mengen in de strijd voor de plaatsen in de Superliga. Dat leek op papier een haalbaar objectief, want de kern die vorig seizoen degelijk presteerde, werd kwaliteitsvol aangevuld. Met Mathyssen kwam eindelijk de topschutter die al jaren ontbrak en ook Nijs, Pellegriti en Van Tricht zijn op papier wel degelijk versterkingen op dit niveau.

Hoe doet de ploeg het?

Niet zo best. De ambitie om de Superliga te halen, kan al voor minstens één jaar de ijskast in.

“Ik heb bij mijn aanstelling getracht om de organisatie op punt te zetten”, zegt trainer Gauwloos. “Dat is degelijk tot goed gelukt, want we geven minder kansen weg. Maar er is een te groot verschil tussen uit- en thuismatchen. Mijn spelers lijken wel verlamd als ze voor eigen publiek moeten spelen.”

Wat kan er beter?

Dat is zeer duidelijk. Met 2 op 21 heeft Rupel Boom een thuisreputatie om te huilen. Rupel Boom is de op één na beste uitploeg van de reeks, maar staat toch in de kelder van het klassement. De achterban mort al weken en zagen zondag nog een draak van een wedstrijd.

“We moeten proberen om de spelers met een fris hoofd aan de thuismatchen te laten beginnen”, aldus Gauwloos. “Ik zie veel spelers thuis met de bibber op het lijf spelen.”

Ons rapport: 4 op 10

Met dit spelersmateriaal kan je alleen maar stellen dat Rupel Boom voorlopig gebuisd is. Intrinsiek heeft deze kern zeker genoeg kwaliteit om in de linkerkolom te staan. Maar de ploeg toont twee gezichten: zeer degelijk buitenshuis, maar absurd zwak voor eigen publiek. Jammer genoeg hebben de Steenbakkers nog slechts zeven uitmatchen en maar liefst elf thuiswedstrijden voor de boeg. Of komt er toch nog een déclic op eigen veld?

(pni)

Meer sportnieuws