voetbal4de klasse c - Jonas De Roeck Lyra

“Het behoud zou al een huzarenstukje zijn”

De heenronde zit erop. Tijd dus om een balans te maken bij Lyra, dat 16de en laatste staat met zes punten.

Wat waren de verwachtingen?

“Eigenlijk was het de bedoeling om beter te doen dan vorig seizoen en een stevige middenmoter te worden”, zegt coach Jonas De Roeck. “Daar werd in de zomer ook voor aangekocht. Toen ik hier aankwam, was die ambitie al fel teruggeschroefd. De desastreuze start maakt dat het behoud nog het enige doel is. Dat wordt sowieso al een huzarenstukje. We gaan er alles doen om de club in vierde te houden, maar beseffen dat het moeilijk wordt.”

2Hoe doet de ploeg het?

“We maken sprongen voorwaarts. Ik ben heel tevreden over de organisatie die we op een maand tijd hebben neergezet en over de mentaliteit van de spelers. In het begin van het seizoen werd de ploeg vaak weggetikt en dat is niet langer het geval. Er zit dus zeker verbetering in, maar in onze positie komt het er vooral op aan om punten te pakken. We moeten onderin weggeraken en het mentale front van de spelers op peil houden.”

Wat kan er beter?

“De efficiëntie! Daar wringt het schoentje. In Hades was het nog maar eens een schoolvoorbeeld. Wij kregen de betere kansen, maar we verloren wel met 3-1. In onze reeks zijn de ploegen aan elkaar gewaagd en bepalen de details het resultaat. Kunnen we onze efficiëntie verhogen en de individuele fouten beperken, dan liggen er zeker nog flink wat punten op Lyra te wachten. We maken het vooral onszelf vaak te moeilijk.”

Ons rapport: 2 op 10

Na jarenlang knokken tegen de degradatie mocht het dit seizoen iets meer zijn. Maar uitgerekend nu beleeft Lyra zijn zwartste seizoen in jaren. Het heeft zijn vernieuwde kern compleet foutief ingeschat. De ervaring van Tom Blommaerts en zeker de snelheid van Gaetan Lambreghts worden fel gemist. Lyra zit in een heel penibele situatie. En de vrees is groot dat de situatie onomkeerbaar is.(kugu)

Meer sportnieuws