Voetbal4de klasse C - Kris De Backer Nijlen

“Erin blijven was en blijft onze enige ambitie”

De heenronde zit erop. Tijd dus om een balans op te maken bij Nijlen, dat 13de en laatste staat met 16 punten.

Wat waren de verwachtingen?

“Voor het seizoen was onze doelstelling duidelijk: we wilden het behoud realiseren”, zegt coach Kris De Backer. “Bevordering is opnieuw een stapje hoger dan eerste provinciale en in deze reeks zitten geen zwakke broertjes, dat wisten we op voorhand. Als je in twee seizoenen tijd van tweede provinciale naar vierde klasse gepromoveerd bent, weet je dat het niet makkelijk zal zijn. Ook na de eerste ronde blijft onze ambitie hetzelfde: het behoud.”

Hoe doet de ploeg het?

“Na de heenronde kan ik stellen dat mijn spelers doen wat ik verwacht had. We staan nu 13de met 16 punten. Ik vind dat we vier punten meer verdiend hadden, zeker buitenshuis. Maar de voorbije weken liep het ook aanvallend beter en verloren we slechts één keer in vijf matchen. Er zijn slechts een drietal wedstrijden waarover ik niet tevreden ben, voor de rest heeft de ploeg het heel goed gedaan.”

Wat kan er beter?

“Er zijn twee zaken die beter kunnen: vooraan moeten we efficiënter worden en het geloof in eigen voetballend kunnen moet omhoog. In het begin van de competitie was de verdedigende organisatie het belangrijkste, daar hebben we hard aan gewerkt. Nu dat goed zit, gaan we ons meer bezighouden met aanvallende looplijnen. De voorbije matchen merkte ik op dat gebied ook al vooruitgang en hadden we meer balbezit.”

Ons rapport: 6,5 op 10

Nijlen promoveerde twee seizoenen op rij en was heel bescheiden voor het seizoen. Vierde klasse C is een sterke reeks, maar vooral thuis laat Nijlen zien dat het zijn plaats heeft in de nationale reeksen. Het is wel afhankelijk van de flitsen en het scorend vermogen van Jens Dyck, maar geeft weinig kansen weg en heeft met Weyen ook een goede doelman. Als Nijlen nu ook op verplaatsing punten gaat pakken, is het behoud zeker mogelijk. (givl)

Meer sportnieuws