© Google Street View

Stellingbouwbedrijf Travhydro houdt ermee op, 85 jobs verdwijnen

In Antwerpen gaat het stellingbouwbedrijf Travhydro in vereffening, 85 personen verliezen er hun baan. Dat is vernomen bij de directie.

Travhydro kreeg eerder dit jaar al twee keer bescherming van schuldeisers, maar in tussentijd werd geen oplossing gevonden om opnieuw winstgevend te worden. Volgens de directie vormde het verlies van twee grote contracten de druppel, maar kon het bedrijf sowieso niet langer omgaan met de “enorme prijsdruk” in de sector.

Noorderlaan

Travhydro heeft in België twee vestigingen: één aan de Noorderlaan in Antwerpen en één in Gosselies bij Charleroi. “Voor de Waalse vestiging is er nog interesse van een Luiks bedrijf dat toch een deel van de 45 personeelsleden wil overnemen - daarom is ook gekozen voor vereffening en niet voor faillissement”, zegt Anthelme Claeys, Hoofd Bedrijfsbureau & Techniek bij Travhydro Antwerpen.

“Voor Antwerpen is het sowieso voorbij. Travhydro heeft wel nog onafhankelijke zusterbedrijven in Nederland en Luxemburg, maar daar kan het personeel evenmin terecht. Qua verplaatsingen zou dat trouwens niet realistisch zijn.”

Verlies van contracten

Travhydro verloor eind vorig jaar twee grote contracten die voor maar liefst 50 procent van de omzet zorgden. “De Antwerpse vestiging, de grootste van de twee, is gespecialiseerd in opdrachten voor de industrie en heeft vorig jaar de contracten bij BASF en Esso (ExxonMobil) verloren”, zegt Claeys. “De prijsdruk in de sector is zo hoog dat bedrijven met nog vooral Belgische werknemers het erg moeilijk krijgen. Grote bedrijven kunnen dan nog diversifiëren, maar als kleine speler was Travhydro daar niet tegen bestand.”

Vastgoed

Jobs in de regio