Geens benoemt extra onderzoeksrechters voor terrorismezaken

Foto: Photo News

Geens benoemt extra onderzoeksrechters voor terrorismezaken

Print

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) benoemt drie extra onderzoeksrechters in Brussel om het groot aantal terrorismezaken te behandelen. Dat schrijf de krant De Tijd zaterdag. “De vier onderzoeksrechters die momenteel bevoegd zijn voor terrorisme, zijn overbelast”, aldus Geens.

Op dit ogenblik zijn er vier onderzoeksrechters bevoegd voor terrorisme, maar drie van hen zijn alleen nog maar bezig met het onderzoek naar de aanslagen in Parijs.

“Op dit ogenblik zijn zij overbelast”, zei Geens aan het VRT-radionieuws. “Zij moeten op alle momenten beschikbaar zijn om bepaalde onderzoeksmaatregelen toe te staan. In die zin in hun permanentie heel belangrijk, maar ook voor de processen die lopen is hun aanwezigheid noodzakelijk. Dat is de reden voor de uitbreiding.”

De drie extra krachten worden voor onbepaalde duur aangesteld voor terreurzaken. “Maar er zijn geen meerkosten”, benadrukt Geens in De Tijd. “We breiden het kader niet uit. Van de huidige onderzoeksrechters maken we er drie extra bevoegd voor terrorisme.”

MEEST RECENT