© Frank Meurisse

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Huisarts doodgestoken door dolgedraaide patiënt

Een dolgedraaide man heeft dinsdagmiddag in het West-Vlaamse Ingelmunster zijn huisdokter met een mes omgebracht. Danny S. (55) liep volgens zijn vrienden al ­dagenlang woedend rond, omdat de politie twee weken eerder zijn huis had doorzocht bij een drugsonderzoek. Pijnlijk detail: het slachtoffer, dokter Patrik Roelandt (64), riep jaren geleden al op om dringend werk te maken van geweld tegen artsen.

Geoffrey Sabbe, Marlies Maddens en Cedric Lagast

Buren zagen hoe de zwarte BMW van dokter Patrik Roelandt gistermiddag rond 15 uur voor de deur van Danny S. in de Rozestraat in Ingelmunster stopte, en hoe de huisdokter aan de deur aanbelde. Wat er zich daarna afspeelde in het kleine huisje van de alleenstaande vijftiger, is voorlopig nog onduidelijk.

Niemand zag de dokter daarna nog naar buiten komen. De buren vonden het vreemd dat de BMW zo lang voor het huis bleef staan. De echtgenote van de dokter maakte zich na verloop van tijd zorgen omdat haar man zolang wegbleef, en belde de politie. Pas om 17.30 uur werd het drama ­ontdekt. De dokter was langs achteren met een mes neergestoken.

De mug kwam nog ter plaatse, maar de arts kon niets meer doen. De politie opende meteen een klopjacht op S., die niet in het huis aanwezig was. Agenten konden hem kort nadien al oppakken in een naburige gemeente. Hij zou naar het kantoor van zijn advocaat zijn gevlucht.