© Waterwegen en Zeekanaal

© Waterwegen en Zeekanaal

© Waterwegen en Zeekanaal

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Binnendijle aan hogeschool stroomt in 2017 bovengronds

Frituur Put en het hamburgerkraam op de Zandpoortvest in Mechelen moeten verhuizen. Na tientallen jaren wordt de Binnendijle er opnieuw opengelegd. Als de voorbereidingen vlot lopen, starten de werken in de zomer van 2016. Ze duren een halfjaar.

Sven Van Haezendonck

Het voorontwerp om de Binnendijle aan de Thomas More Hogeschool opnieuw bovengronds te laten stromen, dateert reeds van 2013. Nu parking Zandpoortvest over een extra verdieping beschikt die het verlies van 112 parkeerplaatsen moet compenseren, kan de realisatie van het project starten. De bouwaanvraag werd ingediend.

Samen investeren Waterwegen en Zeekanaal en de stad 1,8 miljoen euro om het ingekapseld stukje Binnendijle opnieuw bloot te leggen. Aan campus De Ham wordt een bloemenrijke oever en aangelegd, en komt er een nieuwe fietsenstalling. De noordelijke zijde sluit aan op het toegangsplein van campus De Vest van de hogeschool.

“Vanaf dit plein zullen grote natuurstenen traptreden en een zachte helling naar een verdiept bordes leiden. Zittreden bieden aangename zitmogelijkheden langs de Binnedijle. Een aantal smalle groene oevertrappen komen tot vlakbij een aanliggende ondiepe rietzone”, zegt woordvoerster Carolien Peelaerts van de Vlaamse waterwegbeheerder.

Lees ook: Eerste schepen ziet voor frituur Put plekje op Veemarkt

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio