© Theo Derkinderen

40 medewerkers krijgen kledij met logo van gemeente

Nieuwe kledij maakt personeel herkenbaarder

De mensen van de technische dienst en groendienst en de bodes van de gemeente Bornem hebben nieuwe werkkledij gekregen. Het gemeentebestuur koos voor kledij die onder het label fairtrade vallen.

Theo Derkinderen

De ongeveer veertig medewerkers van de technische dienst en groendienst droegen vroeger wel een overall maar echt herkenbaar als gemeentearbeiders waren ze niet. “We vonden het belangrijk dat die herkenbaarheid er wel was. Kijk bijvoorbeeld naar het cultureel centrum. Daar dragen de medewerkers al langer truien en T-shirts met het logo van Ter Dilft. Ook de andere mensen die vaak in openlucht moeten werken voor het gemeentebestuur moeten herkenbaar zijn voor de omstaanders”, lichten burgemeester Luc De boeck (CD&V) en afdelingshoofd van de uitvoeringsdienst Ivan Vergauwen toe.

Grijs met blauw logo

Alle medewerkers van de uitvoeringsdienst kregen ondertussen vijf T-shirts en twee truien. “We hebben gekozen voor grijze truien en T-shirts met het blauwe logo van de gemeente. Zo dragen zij het imago van Bornem mee uit.”

De gemeente Bornem ging niet snel wat textiel aankopen maar koos ervoor om in zee te gaan met het bedrijf ACP. “Een bedrijf uit Bornem dat kiest voor duurzame schone kleren. Wij zijn een fairtradegemeente en willen dat niet alleen uitstralen door fairtradevoedingswaren te gebruiken in de openbare gebouwen maar ook op het vlak van kledij”, gaat schepen van Noord-Zuidbeleid Greet De bruyn (CD&V) verder.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen, regio Mechelen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio