De Antwerpse deejay en producer Merdan Taplak groeide op met Turkse televisie en Belgische frieten. Zijn dubbele achtergrond zorgt voor een verrassende blik op de stad en de wereld. Die deelt hij elke week in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen.

Merdan Taplak: “En zo discussieerden De Roeper en De Overtuiger nog lang en hevig”

Foto: SVdE

Dubbelbloed

Merdan Taplak: “En zo discussieerden De Roeper en De Overtuiger nog lang en hevig”

Print

In het café heerste een drukte van jewelste. Nu was het er altijd wel levendig, maar de gebeurtenissen van de laatste dagen zorgden voor een ongekende spanning. In groepjes van drie of vier zat men aan een tafeltje te discussiëren. Sommigen op een serene manier, anderen dan weer eerder met gevoel voor drama. Het geroezemoes in de lucht werd afgewisseld met luide kreten, terwijl onrustige blikken de ruimte doorzochten.

En dan kwam plots De Roeper binnen. Hij zwaaide de deur open, baande zich een weg naar de toog en wrong zich met behulp van zijn ellebogen tussen de andere tooghangers. “Dat het verdorie allemaal hun schuld is!”, begon hij aan zijn dagtaak. Hij schraapte zijn keel en riep, nog een beetje harder dan tevoren: “Dit hadden we dan ook kunnen verwachten hé! Want het zijn toch allemaal profiteurs!” Sommige omstaanders draaiden nieuwsgierig hun hoofd, terwijl anderen ervoor kozen om hem te negeren. Zij hadden intussen geleerd dat reactie enkel meer commotie zou veroorzaken.

In de hoop op wat meer weerwerk, liep De Roeper naar een tafeltje achteraan. Hij begon zich te mengen in het gesprek daar gaande: hij onderbrak de man aan het woord en riep: “Het zijn allemaal onbeschaafden die op mijn belastinggeld uit zijn!” Nog voor de anderen aan tafel konden reageren, stond De Roeper alweer op, van plan om elders in het café wat te gaan spuien.

Aan een tafeltje waar zich ook een levendige discussie leek af te spelen, klopte hij op de tafel en riep: “Van mijn part mogen ze allemaal verdrinken in de Middellandse Zee!”

Een andere man in het café, De Overtuiger, had het lang genoeg getolereerd en liep op De Roeper af, overtuigd om hem te overtuigen van zijn overtuiging. En zo discussieerden De Roeper en De Overtuiger nog lang en hevig, elk zeker van hun eigen zaak.