© (c) Dominique Jauquet

© (c) Dominique Jauquet

© (c) Dominique Jauquet

© (c) Dominique Jauquet

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

VIDEO. Containers met bananen aangespoeld in Westende

Op het strand van Westende zijn maandagmorgen twee containers met bananen aangespoeld. De containers zijn afgelopen nacht in Noord-Frankrijk door het stormweer van een vrachtschip in zee gevallen.

Dominique Jauquet en Arne Franck / Belga

Twaalf tot vijftien containers zijn zondag door het slechte weer van een vrachtschip gevallen in Noord-Frankrijk. De Franse diensten hebben zondag alles gecoördineerd maar door de wind zijn er een aantal containers naar België gedreven. "We volop bezig met lokaliseren van de containers. Twee spoelden er al in het Franse Duinkerke en nog eens twee in Middelkerke, in Westende meer bepaald", aldus Réjane Gyssens, diensthoofd bij het MRCC (Maritieme Reddings- en Coördinatiecentrum). "Een tweetal andere containers worden ook weggesleept en er zou al een vaststeken op een zandbank", vult gouverneur Carl Decaluwé aan.

Gevaar is er voorlopig niet. De containers zijn gevuld met bananen. "En de scheepvaart is ingelicht. Momenteel zijn er geen kleine schepen uitgevaren en voor grote schepen vormen die containers geen gevaar. We verwachten dat de containers door het slechte weer zullen openslaan en zinken", aldus Gyssens.

De brandweer van Middelkerke is op dit moment bezig met de twee aangespoelde containers te verankeren, want het water komt op tegen maandagmiddag. "Pas later zullen we kijken wie die containers zal moeten verwijderen", aldus de brandweer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER