Huiszoekingen in Molenbeek zondagavond werk van flauwe grappenmaker

Foto: Photo News

Huiszoekingen in Molenbeek zondagavond werk van flauwe grappenmaker

Print

De huiszoekingen die zondagavond plaatsvonden in Sint-Jans-Molenbeek, waren het resultaat van een aangifte door een flauwe grappenmaker. Dat meldt het federaal parket.

De federale politie viel zondagavond binnen op twee adressen in Sint-Jans-Molenbeek, in de Onafhankelijkheidsstraat en de Kempenstraat. Aanleiding voor die huiszoekingen was een aangifte van een inwoner van Sint-Jans-Molenbeek die gemeld had dat Salah Abdeslam zich schuilhield in een leegstaande woning.

Toen de politie er binnenviel, troffen ze niemand aan. Daarop werd er binnengevallen bij de aangever zelf en werd de man meegenomen voor verhoor. Later maandag wordt beslist of de man ter beschikking wordt gesteld van het Brusselse parket.

"Het komt er nu op aan na te gaan of de man die verhoord wordt, diegene is die de politie moedwillig op het verkeerde been heeft willen zetten of niet. Op basis van het politioneel onderzoek zal het parket beslissen of de man voor de onderzoeksrechter wordt geleid, dan wel weer in vrijheid wordt gesteld", zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Brussels parket.

Nu in het nieuws