Strangers zeer vereerd met Jozef Simonsprijs

De Strangers nog eens samen op het podium. Het Schotense Forum was tot de nok gevuld. Foto: w&é

Strangers zeer vereerd met Jozef Simonsprijs

Print
Schoten -

Een tot de nok gevulde zaal Forum bracht zondag hulde aan De Strangers. Aanleiding was de uitreiking van de Jozef Simonsprijs door Marnixring Voorkempen Pater Stracke, een zeer Vlaamsgezinde serviceclub. “Nu ontbreekt alleen nog het ereburgerschap van Antwerpen”, lachte John De Wilde.

Hun optreden op een congres van het toenmalige Vlaams Blok leek destijds niet bepaald de beste carrièrezet van het Antwerpse kwartet, dat maar liefst 425 liedjes op zijn palmares heeft. Het duurde jaren voor ze door de openbare omroep en het establishment van de showbusiness gerehabiliteerd werden. Toch hebben ze er nooit aan getwijfeld om deze oer-Vlaamse cultuurprijs in ontvangst te komen nemen in Schoten. ”De kers op de taart”, noemde John De Wilde de onderscheiding zelfs. En hij was daarbij voor één keer niet aan het zwanzen’

Terreurdreiging

Alex Boeye, Nest Adriaensen, Bob Van Staeyen en John De Wilde toonden zich heel dankbaar en brachten voor de gelegenheid een medley met daarin een tiental van hun populairste nummers. De Werkvrouw, Blauwe geschelpte, Bij de Rijkswacht en ‘k Zen zo gere polies,... De liedjes werden door de 400 toeschouwers luidkeels meegezongen.

Ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), al jaren lid van de organiserende serviceclub, was aanwezig. Hij bleek de humoristische teksten van De Strangers goed te kennen.

Zijn aanwezigheid was in deze tijden van terreurdreiging wellicht ook de reden waarom buiten aan de zaal enkele Schotense politieagenten met machinegeweer in de aanslag de wacht hielden.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Noord

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio