Districtshuis gaat een jaar op slot

Het districtshuis van Borgerhout wordt heringericht. Foto: Walter Saenen

Districtshuis gaat een jaar op slot

Print
Borgerhout -

Het districtshuis gaat op 1 december voor een jaar dicht. Het oude gemeentehuis wordt klaargemaakt voor de verhuis van de districtsloketten in 2017.

De werken in het districtshuis kaderen in het grotere plan voor de heraanleg van het Moorkens-plein. Volgens dit plan zou het administratief centrum, waarin de districts- en loketwerking is ondergebracht, op termijn worden afgebroken. De vrijgekomen ruimte, met ook het nog af te breken politiekantoor in de Maréestraat, zou worden heringericht als buurtpark. Mogelijk wordt op die plaats ook een school gebouwd.

De verhuis van de districtsloketten naar het districshuis gebeurt in de loop van 2017. Hiervoor moet het oude gemeentehuis worden heringericht. “De districts- en loketwerking komt op het gelijkvloers en de nieuwe centrale toegang wordt ingericht op het Moorkensplein, aan de zijkant, waar nu de jeugddienst huist”, legt districtsvoorzitter Marij Preneel (Groen) uit. “Die ruimtes worden nu aangepast. Ook wordt een doorsteek naar de eerste verdieping, waar de ceremo­niële ingang is, ingepland.”

De cultuur- en sportantenne, de jeugddienst, het districtssecreta­riaat en de districtsschepenen verhuizen tijdelijk naar het administratief centrum. Tijdens de werken zal ook de trouwzaal op de tweede verdieping niet meer kunnen worden gebruikt.

“We hopen de trouwzaal nog tot februari te gebruiken”, zegt Marij Preneel nog. “Maar alles hangt af van de planning van de aannemer. Intussen hebben we enkele oplossingen uitgewerkt. Het is de bedoeling dat de trouwpartijen op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag plaatsvinden in de zittingzaal van het Vredegerecht op de Turnhoutsebaan. Op dinsdag en donderdag is de zittingzaal niet beschikbaar en zal er op het administratief centrum worden getrouwd.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio