© FRBE

Kosovaarse Alba (18) uit Antwerpen moet na 17 jaar ons land verlaten

“Mijn vrienden komen me deze zomer in Kosovo bezoeken”, zegt Alba Brovina (18) . Het meisje wordt woensdag met haar ouders en zusjes uitgewezen. Alba was amper 8 maanden toen ze naar Antwerpen kwam en zit nu in haar laatste jaar Verzorging op het lyceum in Deurne.

patrick van de perre

Enkele weken geleden viel de gevreesde brief in de bus. Alba Brovina en haar gezin worden teruggestuurd naar Kosovo. Als er niets verandert, moeten ze woensdag al vertrekken.

De vader van Alba heeft het terugkeercontract ondertekend. Omdat hij niet wil dat er politiecombi’s met zwaailicht voor de deur staan en zijn gezin met machtsvertoon uit het huis wordt gehaald.

Sinds bekend raakte dat Alba Brovina gedwongen het land moet verlaten, staat haar leven op zijn kop. Haar klasgenoten hebben een Facebook-pagina opgericht en er is een brief naar de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA), gestuurd met de vraag om het gezin toch minstens tot het einde van het schooljaar de tijd te geven. Dan kan Alba haar laatste jaar Verzorging afmaken in het lyceum van Deurne.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio