© Echte Verhalen : De buurtpolitie

‘De Buurtpolitie’ krijgt vijfde seizoen

Het kost geen geld om te maken, het is zo populair bij kinderen dat Ketnet ervan leegloopt en het trekt extra kijkers aan voor VTM Nieuws: logisch dat VTM een vijfde seizoen bestelt van De Buurtpolitie, het programma dat maar zieltjes blijft winnen.

tdl

Toen De Buurtpolitie op 3 februari 2014 van start ging, durfde niemand nog voorspellen in welke mate die ‘echte verhalen’ zouden aanslaan. Het was de zoveelste poging van VTM om de avond stevig in te zetten, iets waar de VRT met Dagelijkse Kost en het onverslijtbare Blokken al veel langer in slaagde. Met De Buurtpolitie is dat gelukt: de reeks haalde dinsdagavond 568.333 kijkers en zit al weken op dat niveau. Nog opmerkelijker is het aantal jongeren – en zelfs kinderen – dat fan is van de reeks. Meer dan de helft van de kijkers van De Buurtpolitie is tussen de 18 en de 44 jaar oud. En het kan nog jonger: 38% van de fans is tussen de 4 en de 14 jaar. De Buurtpolitie is jonger dan Dagelijkse Kost en Blokken, de rechtstreekse concurrenten op Eén.

De opnames voor het vijfde seizoen starten begin januari. Dat er nu geen opnames zijn, komt de makers goed uit. Door de terreurdreiging is het moeilijker om op straat opnames te maken met agenten: door de realistische stijl van het programma zouden burgers realiteit en fictie wel eens door elkaar kunnen halen. Er zijn trouwens nog altijd kijkers die denken dat de agenten in De Buurtpolitie échte agenten zijn.

Vastgoed

Jobs in de regio