© if

‘Kraamkost’ in de running voor woord van het jaar

Eten brengen naar een gezin waar pas een baby geboren is: het idee is niet nieuw maar sinds de Antwerpse vriendinnen Kim ‘Madame Zsazsa’ Leysen en Dorien Knockaert de term ‘kraamkost’ lanceerden, werd het opnieuw populair. Het woord is nu kanshebber als woord van het jaar.

MF

Kim Leysen uit Meerhout was hoogzwanger van haar derde kindje toen ze met Dorien Knockaert aan het chatten was over het geboortekaartje en alles wat daarbij komt kijken. “Bij een derde heb je eigenlijk niets meer nodig en ik keek er heel erg tegenop om met een baby’tje in huis ook nog voor het eten te moeten zorgen.”, vertelt Kim Leysen, beter bekend als madame Zsazsa. “Zo kwamen we op het idee om gewoon aan het bezoek te vragen om iets te eten mee te nemen, en dat ook op het kaartje te zetten als cadeautip.”

Om te checken wat andere moeders daarvan vonden, postte Kim Leysen haar plan op Facebook. “Meteen kwamen daar heel veel positieve reacties op. Eén daarvan kwam van Michèle Dewaele en zij noemde het ‘kraamkost’. Dat woord vonden Dorien en ik meteen heel goed. Dorien is culinair journaliste met een eigen blog, en heeft er veel over geschreven. Ik heb er ook vaak over geschreven op mijn blog. In Amerika is het al populair om jonge moeders eten te brengen. Hier was dat vroeger ook ingeburgerd, maar is het een beetje verwaterd. Wij willen er opnieuw een traditie van maken.”

Andere kanshebbers voor het woord van het jaar zijn: filegolf, kibbelkabinet, omegabaars, scheurtjescentrale, sjoemelsoftware, suikertaks, superbloedmaan, taxshift en turteltaks. Stemmen kan op de website van Van Dale .

Lees vrijdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners