© Bart Dewaele

Antwerp probeert topper in Eupen toch te spelen

De Belgische voetbalbond ontving woensdag een bericht van de gerechtigd correspondent van Eupen met de melding dat de wedstrijd in tweede klasse van vrijdagavond tegen Antwerp niet kan plaatsvinden. Zoals woensdag al in deze krant stond, had de burgemeester van Eupen besloten de wedstrijd uit te stellen. Er is te weinig politie beschikbaar door het verhoogde terreuralarm in Brussel. Eupen meldde dat gisteren ook met een aangetekend schrijven aan de KBVB en ook Antwerp werd op de hoogte gebracht. Maar de Great Old gaat daar niet zomaar mee akkoord.

gegy

Antwerp probeert er nog alles aan te doen om die wedstrijd toch te laten plaatsvinden en stelt alternatieven voor bij de KBVB en Eupen. Eén van de mogelijkheden is een wedstrijd achter gesloten deuren. In dat geval onderzoekt Antwerp of het mogelijk is om in het eigen stadion voorzieningen te treffen zodat de fans de wedstrijd via grote schermen kunnen volgen. Voorlopig zijn die pogingen om de wedstrijd te laten plaatsvinden echter zonder resultaat en tot nader bericht gaat het duel nog steeds niet door.

Daarom zoekt de Kalendercommissie van tweede klasse alvast naar een nieuwe datum voor het duel tussen Eupen en Antwerp. Er zijn drie mogelijkheden: 16 december (die datum is alleen mogelijk als Antwerp volgende week wordt uitgeschakeld in de beker), 23 december (maar dat is in de winterstop en mogelijk hebben de clubs al regelingen getroffen met hun buitenlanders dat ze dan naar huis mogen) of 19 januari. Die laatste datum geniet de voorkeur van Eupen.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws