Marleen Merckx en Annemarie Picard: "We gaan niet meer in onze blote staan"

Foto: FRBE

Marleen Merckx en Annemarie Picard: "We gaan niet meer in onze blote staan"

Print
Na meer dan twintig jaar staan actrices Marleen Merckx en Annemarie Picard weer samen op de planken met de theatervoorstelling 'Vriendinnen'. Ze spelen twee vrouwen die een leven lang vriendinnen zijn en succes, tegenslagen, vreugde en verdriet delen. In het echte leven houdt de vriendschap tussen de twee actrices ook al even stand.

Annemarie en Marleen studeerden allebei aan Studio Herman Teirlinck. Maar daar kennen ze elkaar niet van. Marleen was daar net weg toen de vijf jaar jongere Annemarie aan haar opleiding begon. Ze kwamen elkaar tegen bij toneelgezelschap Ivonne Lex.

Op een bepaald moment zocht Annemarie een woonruimte en het appartement onder dat van Marleen kwam leeg. Zo werden ze onder- en bovenbuur. “We brachten elkaar zelfgebakken taartjes en sauzen, maar liepen elkaars deur niet plat. Elkaars privacy hebben we altijd gerespecteerd. Ik ben niet zo’n vriendinnen-vrouw”, zegt Marleen. 

Annemarie zit ook zo in elkaar. “We doen bijvoorbeeld nooit samen een terrasje en gaan ook niet op citytrip. Samen sporten doen we zeker niet, want daar hebben we allebei een grote hekel aan. Maar we gaan wel vaak samen naar theater. We merken dat we dezelfde theatersmaak hebben en houden niet van gezever over toneel. Doe maar gewoon, denken we dan.”

Zouden ze elkaar wel vriendinnen noemen? “Absoluut”, reageert Marleen. Waar zit die vriendschap dan in? “Dat we elkaar kunnen loslaten en elkaar een tijd niet zien. Als we dan weer samenkomen, zit het meteen goed. En we delen dezelfde humor."

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio