© dirk kerstens

© patrick de roo

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mysterieuze terugkeer van gestolen babygorilla

De vermiste babygorilla van kunstenaar Maarten Schaubroeck is terug. Woensdagochtend stond de kleinste van de vier plots opnieuw op zijn plaats. Er hing ook een boodschap aan, “maar in het belang van het politieonderzoek mogen we geen details geven”, aldus Anouche De Keyzer.

Jan Stassijns

De gorillafamilie van metaalkunstenaar Maarten Schaubroeck is opnieuw herenigd. Het kunstwerk maakt deel uit van Schaubroecks tentoonstelling Iron Human Unfold, die nog tot volgend jaar loopt in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof.

Drie weken geleden verdween de kleinste van de vier gorilla’s spoorloos. Een van de parkwachters merkte ’s morgens de verdwijning op. De babygorilla, die verankerd was in de grond, was losgetrokken en meegenomen. De politie werd erbij gehaald en klasseerde de verdwijning als een gewone diefstal en niet als kunst- of metaalroof.

De terugkeer van de babygorilla is al even mysterieus als de verdwijning. Woensdagochtend stond het kunstwerk plots op zijn oorspronkelijke plaats aan de Spiegelvijver naast het kasteel. En het droeg een boodschap. “Maar aangezien het over een diefstal gaat, kunnen we – in het belang van het onderzoek – geen verdere details geven”, zegt Anouche De Keyzer, communicatieverantwoordelijke voor de Provinciale Groendomeinen in Antwerpen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio