14 personen voor de rechter na rellen voor topper tussen Panathinaikos en Olympiakos

Foto: AFP

14 personen voor de rechter na rellen voor topper tussen Panathinaikos en Olympiakos

Print

14 personen zijn voor de rechter verschenen na de incidenten voorafgaand aan de Griekse voetbaltopper Panathinaikos-Olympiakos van zaterdagavond. Dat maakte de Griekse minister van Sport Stavros Kontonis zondag bekend. De wedstrijd werd uiteindelijk afgelast en de minister roept op tot strenge sancties.

“Op de manier willen we tonen dat de wet streng wordt nageleefd”, refereerde de minister naar een wet die in Griekenland, dat wel vaker problemen kent met supportersgeweld, in maart werd aangenomen. Die voorziet onder meer in de onmiddellijke annulering van sportevenementen in het geval van gewelddadige incidenten.

“Zij die dachten dat ze met hun gewelddadige acties konden blijven wegkomen zijn nu gewaarschuwd. De tolerantie van de gemeenschap tegenover hun daden is uitgeput”, richtte Kontonis zich tot de hooligans.

Voor de wedstrijd vonden in de buurt van het stadion hevige vechtpartijen plaats tussen supporters van beide clubs en eenmaal in het stadion gingen de onrusten gewoon verder. Drie politieagenten raakten gewond, waarvan één ernstig.

Meer sportnieuws