KV Mechelen-Oostende 2-1

KV Mechelen viert na zege tegen leider Oostende

Print

Oostende is er niet in geslaagd zich naar de eerste plaats van de Jupiler Pro League te hijsen. Het verloor met 2-1 op het veld van KV Mechelen. Joachim Van Damme zorgde tien minuten voor tijd voor het winnende doelpunt. Oostende blijft gedeeld tweede in de Jupiler Pro League, Mechelen komt samen met Standard op de elfde plaats.

Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be

Oostende beleeft een droomseizoen en vertoeft al het hele seizoen in de bovenste regionen van het klassement. Dat was er niet aan te zien: het was KV Mechelen dat furieus aan de wedstrijd begon en Ovono meermaals op de proef stelde. Die gaf geen krimpt, tot Hanni na 25 minuten naar binnen sneed en een schot afvuurde. De bal ging onder Ovono door: 1-0. Malinwa liet het tempo zakken en Oostende kwam beter in de wedstrijd. Met de rust in zicht kreeg KVO nog twee kansen op de gelijkmaker, maar Claes en Gillet konden Oostende het scoren beletten.

Tien minuten na de rust kreef ref Bart Vertenten het hele thuispubliek over zich. Jonckheere trapte tegen de armen van De Witte, die de armen voor het lichaam had. Strafschop, oordeelde Vertenten, en Musona twijfelde niet: 1-1. Dat was niet naar de zin van het thuispubliek dat de lokale helden naar voren schreeuwde. Het kwam het niveau van de wedstrijd ten goede, want ook Oostende ging voluit voor de winst. Het was echter KV Mechelen dat de drie punten thuis mocht houden. Het was Joachim Van Damme die tien minuten voor tijd de 2-1 onhoudbaar binnenramde. Vlak voor affluiten kreeg bezoeker Kevin Vandendriessche nog een tweede keer geel.

Door de driepunter telt Mechelen nu 18 punten en wordt het samen met Standard elfde. Oostende bljift met 31 punten samen met Club Brugge gedeeld tweede. AA Gent is leider met 33 punten. (bekijk hier de stand )

Te onthouden

KV Mechelen speelde sterk en toonde waarom het voor het seizoen als revelatie getipt werd.

Herbeleef hier de wedstrijd

MEER VOETBALNIEUWS