Unizo stelt ondernemerslijn open als meldpunt voor ondernemers

Foto: AFP

Unizo stelt ondernemerslijn open als meldpunt voor ondernemers

Print

Nu het terreurniveau in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op niveau 4 blijft, stelt Unizo haar ondernemerslijn open als meldpunt voor (Brusselse) ondernemers. Dat meldt de ondernemersorganisatie zondagavond, in samenspraak met Binnenlandse Zaken.

Ondernemers kunnen op het gratis nummer 0800-20 750 terecht met hun vragen en krijgen via deze weg informatie over de te nemen maatregelen, aldus Unizo, dat haar leden oproept om de kalmte te bewaren en de veiligheid voorop te stellen.

De ondernemersorganisatie opende voorts een speciale webpagina, waarop ook al heel wat antwoorden te vinden zijn, onder meer op de vragen ‘Moet ik mijn personeel betalen als ik mijn winkel sluit omwille van de terreur?’ en ‘Heb ik recht op compensaties?’.

Unizo roept de Brusselse ondernemers tot slot op om de eventuele economische schade door te geven om een zicht te krijgen op eventuele compensatiemaatregelen.

De organisatie zal naar eigen zeggen aan de RVA vragen om tijdelijke werkloosheid toe te laten aan ondernemingen gevestigd in het Brussels Gewest wegens het afgekondigde terreuralarm. Tegelijk benadrukt de ondernemersorganisatie dat ze de acties van de overheid om de veiligheid te garanderen steunt.

Nu in het nieuws