Kenny De Ketele had aanval van Keisse/Morkov niet meer verwacht

Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke Foto: Photo News

Kenny De Ketele had aanval van Keisse/Morkov niet meer verwacht

Print

Geen tweede opeenvolgende zege voor Kenny De Ketele in de Gentse Zesdaagse. Hij strandde met zijn teamgenoot Gijs Van Hoecke op de tweede plaats, op één ronde van winnaars Iljo Keisse en Michael Morkov.

“Ik had natuurlijk graag opnieuw gewonnen. Het is geen schande om te verliezen van zo een sterk duo”, gaf Kenny De Ketele mee. “Wij zijn zaterdag als koppel pas echt goed op dreef gekomen maar hadden voldoende over gehouden voor deze finaledag. Wij zijn erin gevlogen als twee gekken. Tweemaal hebben we de doublettes gepareerd van Keisse/Morkov en reden een schitterend slot. Ik had de aanval echter niet meer verwacht. Plots was er een kloof en dat gat werd alsmaar groter. Bij mij was het op en meteen was duidelijk dat we nog koersten voor de tweede plaats.”

Voor Jasper De Buyst werd het geen drie op drie. In 2013 was hij nog de beste met Leif Lampater, vorig jaar behaalde hij de eindzege met De Ketele. In de 75e editie trok hij met Otto Vergaerde op pad en moest hij genoegen nemen met de derde plaats.

“Ik won hier twee jaar op rij. Nu moet ik tevreden zijn met de derde plaats. Dit voelt niet goed aan want ik wou dolgraag voor de derde keer op rij zegevieren”, sakkerde De Buyst. “Samen met Otto zijn we als koppel aan deze zesdaagse begonnen. Je wint als koppel of je verliest als koppel. Iedereen heeft wel eens een moeilijke dag. Ook ik. Zaterdag kwamen we heel dicht bij de kopplaats maar we hebben het op de slotdag niet kunnen afmaken tegen een net iets sterkere ploeg als Keisse/Morkov.”

Meer sportnieuws