Franse politie verspreidt foto van derde kamikaze van Stade de France

Foto: AP

Franse politie verspreidt foto van derde kamikaze van Stade de France

Print

De Franse politie heeft zondag een oproep tot getuigen verspreid, vergezeld door een foto, om de ’derde overleden dader van de aanslagen van 13 november aan het Stade de France’ te identificeren.

De onderzoekers hadden vrijdag meegedeeld dat deze kamikaze, die zich opblies in de buurt van ingang H van het Stade de France, op 3 oktober werd geregistreerd op het Griekse eiland tegelijkertijd met een andere kamikaze, van wie de foto al werd verspreid door de politie maar ook nog niet werd geïdentificeerd.

Slechts een van de drie daders van de zelfmoordaanslagen aan het Stade de France is momenteel geïdentificeerd. Het gaat om Bilal Hadfi, een 20-jarige Fransman die in België woonde.

Tijdens zijn registratie in Griekenland tussen andere migranten presenteerde deze derde kamikaze een Syrisch paspoort met de naam Mohammad al-Mahmod, zo preciseerde een bron dichtbij het onderzoek vrijdag.

Hij en de andere kamikaze, die zich aan ingang D had opgeblazen tijdens de vriendschappelijke oefenwedstrijd Frankrijk-Duitsland, hadden op 8 oktober de veerboot genomen naar de Griekse havenstad Piraeus. Van daaruit namen ze de Balkanroute naar Servië.

De Franse speurders zijn ook nog steeds op zoek naar Salah Abdeslam, die volgens hen naar België zou zijn gevlucht.

De zelfmoordaanslagen op het Stade de France maakte een dodelijk slachtoffer. In totaal kostten de aanslagen van 13 november, die ook gericht waren tegen de concertzaal Bataclan en de terrassen van bars en restaurants in Parijs, het leven aan 130 mensen en vielen er zowat 350 gewonden.