Ook Belgische vader van drie overleefde aanslag op Malinees hotel niet

Foto: AFP

Ook Belgische vader van drie overleefde aanslag op Malinees hotel niet

Print

Het tweede Belgische slachtoffer van de aanslag op het Radisson Blu-hotel in de Malinese hoofdstad Bamako is Thierry Jehin. Hij had een vrouw en drie kinderen en speelde hockey in Dilbeek. “We voelen ons hulpeloos en sprakeloos.”

Gewapende mannen bestormden vrijdagochtend het Radisson Blu-hotel in de Malinese hoofdstad Bamako. Ze hielden er 170 mensen gegijzeld, onder wie zes Belgen en heel wat andere buitenlanders. Vier landgenoten bleven ongedeerd, maar twee landgenoten overleefden de aanslag niet.

Dat een van de twee slachtoffers Geoffrey Dieudonné was, werd al bekendgemaakt. Nu is ook de identiteit van de tweede gedode landgenoot duidelijk. Het gaat om Thierry Jehin, meldt Sudpresse.

De man was aangesloten bij de Royal Baudoin Hockey Club in Dilbeek. “Het is met groot verdriet dat we het overlijden van Thierry, papa van Florian (U19B), hebben vernomen”, staat te lezen op dewebsite van de club . “Thierry heeft de club en haar projecten altijd gesteund, vanaf het begin. Tegenover zo’n barbaarsheid voelen wij ons hulpeloos en sprakeloos.”

Jehin had een vrouw en drie kinderen. “We leven allemaal mee met Florian, Jonathan, Sophie en hun mama en al hun naasten.”

Nu in het nieuws