© gva

Familie en vrienden nemen afscheid van dorpsfiguur Fons Hermans

Familie en vrienden woonden zaterdag in de Sint-Martinuskerk de begrafenisplechtigheid bij van Alfons Hermans. De oud-directeur van de gemeentelijke jongensschool werd 92 jaar oud.

Alfons Hermans (1923 – 2015) overleed op 15 november. Vele dorpelingen hebben Fons gekend als leraar of als directeur van de gemeentelijke jongensschool (de huidige Abraham Hansschool).

“Fons was een zeer plichtsbewuste leraar die iedereen in het dorp goed kende,” zegt Frank Hellemans. “Het was een tijd waarin een leraar nog hoog in aanzien stond. Op een dag kwam een vader aan Fons vragen of hij een dokter van hun zoon kon maken. Fons antwoordde laconiek: we zullen hem eerst leren lezen en schrijven.”

Maria De Cock en Fons Hermans zijn bijna zeventig jaar getrouwd geweest. Een grote tegenslag kende het echtpaar toen hun eerste kind, Kareltje, overleed. Daarna volgden vier dochters, waarover Fons zich als een echte familieman ontfermde.

Naast schooldirecteur en familieman was Fons ook actief lid van verenigingen zoals de harmonie Vrede en Vermaak en de Kring voor Heemkunde. “Als lid van de Kring Voor Heemkunde bracht Fons de belangrijkste straten van Kontich in kaart, een bron van informatie die nog steeds een schatkist is voor genealogen.”

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio