REACTIES. Van Aert:"Kan hier mee leven"

Foto: Belga

REACTIES. Van Aert:"Kan hier mee leven"

Print
Sven Nys overtroefde zijn jongere concurrenten Wout Van Aert en Mathieu van der Poel in Koksijde. Wout Van Aert gaf ruiterlijk toe dat de beste had gewonnen. Wereldkampioen van der Poel maakte zijn comeback in Koksijde en was blij met zijn podiumplek.

Veldrijden op Sportwereld.be

Beide jonge honden hadden alleen maar respect voor winnaar Nys. Wout Van Aert werd tweede maar blijft wel leider in de Wereldbeker. " Ik kan hiermee leven en kan mezelf eigenlijk weinig verwijten. Een lekke band kostte me wel krachten maar Nys had iets meer over in de zware strook op het einde. Nys reed bevrijd na zijn zege gisteren. Veel respect voor hem, zeker na zijn 50e zege in de Wereldbeker. Het zijn absurde cijfers."

Ook Mathieu van der Poel keek tevreden terug op zijn comeback na problemen met de knie. 'Ik ben blij dat ik het op het podium sta. Na twee rondes moest ik wat bekomen. Ik maakte ook wel vele kleine fouten in de beginfase. Daarna ging het beter en vond ik mijn tempo. Ik heb een paar maal gedacht aan mijn bewuste zetel en dit heeft me recht gehouden. Dit geeft me wel veel vertrouwen voor de toekomst. Ik ga nu rustig verder bouwen aan mijn conditie."

“Die conditionele basis heb ik niet”, beseft van der Poel. “Dus ik kan nog moeilijke momenten hebben. Ik mis ook nog enkele procentjes en moet die tijdens wedstrijden bijwinnen. Op training kan je niet door een muur gaan, in een wedstrijd wel. Ik moet gewoon zien dat ik elke wedstrijd sterker word en intussen mag ik niet vergeten om mijn duurtrainingen te doen.”

Meer sportnieuws