Iljo Keisse en Michael Morkov zegevieren in Zesdaagse van Gent

Foto: Photo News

Iljo Keisse en Michael Morkov zegevieren in Zesdaagse van Gent

Print
Iljo Keisse en Michael Morkov hebben in een volgepakt en zinderend Kuipke de 75e Zesdaagse van Gent gewonnen. Het Belgisch-Deense koppel haalde het met 457 punten en één ronde voorsprong op Gijs Van Hoecke en Kenny De Ketele (449 punten). Derde werden Otto Vergaerde en Jasper De Buyst (442 punten). Op twee ronden eindigden de Denen Marc Hester/Alex Rasmussen (212 punten) als vierde. De vijfde plaats, op 14 ronden, was weggelegd voor Moreno De Pauw en de Fransman Morgan Kneisky (371 punten).

De afsluitende ploegkoers over één uur werd aangevat met twee koppels in dezelfde ronde, Keisse/Morkov en Van Hoecke/De Ketele. Beiden totaliseerden 419 punten. Op één ronde volgden Otto Vergaerde en Jasper De Buyst (410 punten) en Marc Hester en Alex Rasmussen. Een ongemeen spannende ploegkoers werd, net voor halfkoers gekruid door een doublette van Keisse/Morkov.
Na 33 minuten pakte het Belgisch-Deense koppel opnieuw uit met een doublette maar de rest liet niet begaan.

Nog kregen zij er niet genoeg van en na driekwart koers was er een nieuwe doublette. Van Hoecke/De Ketele en Hester/Van Hoecke counterden echter steeds gepast waardoor er drie teams in dezelfde ronde de laatste 50 ronden ingingen. De eerste sprint was voor Jasper De Buyst. Michael Morkov pakte de tweede sprint waardoor hij met Keisse opnieuw naar de leiding sloop met twee punten meer dan Van Hoecke/De Ketele.

Gijs Van Hoecke pakte de derde sprint en dat was meteen het sein voor Iljo Keisse om te gaan aanvallen. Zij pakten de volgende spurt nog mee en sloten dan aan bij de staart van het peloton waardoor ze de rest van het pak op één en meerdere ronden zetten. Meteen goed voor de eindzege. Voor Keisse werd het na 2005, 2007, 2008, 2010 en 2012 zijn zesde zege in Het Kuipke.

Meer sportnieuws