Thomas Pieters wordt 22e plaats in Dubai, McIlroy wint

Foto: EPA

Thomas Pieters wordt 22e plaats in Dubai, McIlroy wint

Print

Thomas Pieters is op een gedeelde 22e plaats geëindigd op het World Tour Championship golftoernooi (EPGA/7,5 miljoen euro) in Dubai. Hij won zondag nog zes posities.

De 23-jarige Antwerpenaar lukte in zijn vierde en laatste ronde op de eerste negen holes twee birdies waartegen hij twee bogeys op zijn kaart moest schrijven. Op de tweede parcourshelft noteerde hij nog birdies op de holes elf, veertien en achttien en moest hij op de dertiende hole nog één bogey incasseren. Pieters, die 70 slagen noteerde, gebruikte zijn lengte bij de afslag optimaal. Zo putte hij vier birdies weg op de vier par-5 holes.

Met zijn eindscore in 281 slagen, zeven onder par, telde hij veertien slagen meer dan de favoriet voor de titel, Rory McIlroy. De Noord-Ier, nummer drie op de wereldranglijst, zette een laatste ronde neer in 66 slagen, waarmee hij de Engelsman Andy Sullivan met één slag achter zich hield.

Voor McIlroy, die voor de derde keer in vier jaar eindwinnaar is op het European Tour circuit, is het ook zijn tweede zege in het World Tour Championship (de European Tour finale), en zijn vierde zege dit seizoen.

MEER SPORTNIEUWS