Station Mechelen even ontruimd

Foto: Dirk Vertommen

Station Mechelen even ontruimd

Print
Mechelen -

Het centraal station van Mechelen is zondagnamiddag even ontruimd. Volgens Thomas Baeken, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel, ging het om een valse bommelding. De politie Mechelen-Willebroek en burgemeester Bart Somers ontkennen dat er sprake was van een bommelding.

Het treinverkeer was een tijdlang onderbroken en de treinen werden opgehouden in de omliggende stations. Rond 16.00 uur werd het bomalarm opgeheven. “Het ging om een valse melding”, aldus Baeken.

Volgens de politie Mechelen-Willebroek werd het station ontruimd in het kader van het onderzoek naar de bommelding bij de VTM-gebouwen in Vilvoorde.

“Die waarschuwing gebeurde mogelijk - maar dat moet verder onderzoek nog uitwijzen - vanuit het station van Mechelen. Het gebouw werd daarom even afgesloten en ontruimd. Er was dus geen bomalarm voor het station zelf”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open Vld) meldde via Twitter dat het vals alarm een gevolg was van een interne vergissing bij de spoorwegen.