Sven Nys is ontketend en wint voor tweede dag op rij in Koksijde

Print

Sven Nys (Crelan-AA Drink) heeft duidelijk vleugels gekregen na zijn overwinning in Hasselt op zaterdagavond. De veteraan van het veldrijden was ook in Koksijde bij de afspraak, vocht een verbeten strijd uit met Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) en pakte in de laatste rechte lijn zijn tweede winst op twee dagen tijd. Mathieu van der Poel verbaasde in zijn comebackcross en eindigde meteen op de derde plaats.

Veldrijden op Sportwereld.be

Mathieu van der Poel, weken uit door een knieblessure en operatie, maakte in Koksijde zijn rentree in het veld en pakte meteen bij de start al uit met zijn handelsmerk: de tegenstand geen tijd gunnen om in de wedstrijd te komen en verschroeiend van start gaan. Enkel Wout Van Aert slaagde erin zijn tempo te volgen en pikte nog aan bij de Nederlander, die bijna de volledige eerste ronde domineerde. Nys en Pauwels hadden hun start dan weer gemist en begonnen aan een achtervolgingsrace.

Vooraan zag het duo net voor het ingaan van de tweede ronde een groepje met van der Haar, van Kessel, Meeusen, Sweeck terugkeren. Nys volgde op enkele seconden. Halfweg de tweede ronde toonde Lars van der Haar dan weer zijn snelle benen en kreeg hij Van Aert en van der Poel met zich mee.

De Europese kampioen moest evenwel gas terugnemen en het duo laten rijden. Nys keerde intussen terug op van der Haar en zijn motor sloeg duidelijk aan, want hij slaagde er ook in voorin aan te pikken. Van der Poel daarentegen kende een moeilijk moment en moest de anderen laten rijden. Hij verzeilde in een groepje met Sweeck, van der Haar en Meeusen. De strijd om de zege zou gaan tussen Van Aert, zaterdag niet in Hasselt en Nys, die won in Hasselt. Het publiek kreeg een duel te zien op het scherp van de snee. Het was vooral Van Aert die in het zand Nys bestookte, maar de Kannibaal boog niet. Toen Van Aert iets voor driekwart cross af te rekenen kreeg met een lekke band, leek Nys solo op weg naar de zege, maar de kopman van Vastgoedservice-Golden Palace keerde nog terug.

In de laatste ronde kregen we een spannend steekspel tussen beide tenoren en finaal slaagde Nys erin om in de laatste modderstrook het laken naar zich toe te trekken. Van Aert moest een lengte prijs geven, Nys kwam als eerste op het asfalt en sprintte naar de zege in Koksijde. Van Aert moet vrede nemen met een tweede plaats. Mathieu van der Poel kende nog een sterke slotfase en eindigde op een verrassende derde plaats.

Meer sportnieuws