VTM-gebouwen weer vrijgegeven na valse bommelding

Print

De omroepgebouwen van VMMA in Vilvoorde, waar de commerciële zender VTM is gevestigd werden zondagnamiddag (kort na 15.30 uur) helemaal ontruimd. Anderhalf uur later werden ze weer vrijgegeven. Er werd niets gevonden.

Na dreigementen werd het hele gebouw ontruimd. “Medialaan is daarnet via de nieuwslijn 4040 gewaarschuwd voor een mogelijke bedreiging bij Medialaan zelf”, zo meldt het bedrijf in een persbericht. “Uit voorzorg heeft Medialaan heel het gebouw, gelegen aan Medialaan 1 in Vilvoorde, ontruimd. De politie is momenteel ter plaatse en zal met explosievenhonden het gebouw doorzoeken. Meer informatie volgt.”

Naast VTM zendt onder meer de radiozender Q-Music uit vanuit het gebouw. Het personeel in het hele gebouw werd geëvacueerd naar het vlakbijgelegen Eurovolleycenter. Iets na 17 uur meldde woordvoerster Sara Vercauteren dat er niets werd gevonden door Dovo en de speurhonden en dat het personeel weer aan de slag kon.

Verdacht voertuig

Eerder op de dag had de lokale politie Vilvoorde-Machelen een verdacht voertuig met Franse nummerplaat aangetroffen in het centrum. Ontmijningsdienst Dovo werd ingeschakeld omdat de eigenaar van de auto niet gevonden kon worden.

Er bleek uiteindelijk niets verkeerd met het voertuig dat al twee dagen geparkeerd stond in het centrum van Vilvoorde en zondagmiddag door een buurtbewoner als verdacht gesignaleerd werd aan de lokale politie Vilvoorde-Machelen (VIMA). Dat meldt burgemeester Hans Bonte. "De eigenaar is gevonden. Het ging om loos alarm", zegt hij.