Sanne Cant wil Wereldbekertrui verdedigen

Foto: PHOTOPRESS.BE

Sanne Cant wil Wereldbekertrui verdedigen

Print

Sanne Cant heeft zondag haar zesde overwinning op rij geboekt in Koksijde. “Ik miste mijn start compleet”, zei ze, “maar gelukkig kon ik snel vooraan aanpikken. Ik ben blij met deze zege.”

Veldrijden op Sportwereld.be

Drie Wereldbekers, drie verschillende winnaressen op het podium. De Tjechische Katerina Nash in Las Vegas, de Italiaanse Eva Lechner in Valkenburg en Sanne Cant in Koksijde. Cant leidt nu in het klassement met 145 punten, 11 meer dan Lechner. “Ik ga deze leidersplaats verdedigen”, klonk het na afloop, “maar ik besef wel dat het heel moeilijk zal worden. De Wereldbeker in Namen ligt me niet, dus daar zal ik misschien nog kostbare punten verliezen. Nu goed, ik ga er alles aan doen om die trui te verdedigen en behouden.”

Cant had zich aan meer tegenstand verwacht in Koksijde. “Vooraf had ik toch wat schrik voor Eva Lechner die in Valkenburg won en er sterk voor de dag kwam. Vandaag was ze veel minder. Zelf miste ik compleet mijn start. De (start)lichten stonden precies niet goed afgesteld en ik vertrok te laat. Meteen moest ik achtervolgen. Gelukkig kwam er vrij snel een zandstrook waar ik meteen zo’n tien plaatsen kon goedmaken zonder al te veel krachten te verspillen. Ik was snel vooraan.”

Daarna had Cant genoeg aan een paar tempoversnellingen om het verschil te maken. “Ik had niet verwacht om zo snel alleen op kop te zitten en ben dan gewoon mijn eigen tempo blijven rijden”, lacht ze. “Misschien wordt het wat saai voor de mensen thuis om naar te kijken, maar ik kan er ook niet aan doen dat ik zo vaak win.”

Meer sportnieuws