Sanne Cant overklast tegenstand in Koksijde

Foto: PHOTOPRESS.BE

Sanne Cant overklast tegenstand in Koksijde

Print

Sanne Cant heeft haar zesde overwinning op rij geboekt. De Lilse toonde zich overduidelijk de sterkste in de derde manche van de Wereldbeker in Koksijde. Ze soleerde naar de zege en haalde het voor de Britse Nikki Harris en de Amerikaanse Katie Compton. Cant neemt de leidersplaats over van de Italiaanse Eva Lechner in het klassement.

Sanne Cant brak door bij het publiek in 2012, toen ze derde werd op het WK in Koksijde. Vorig jaar won ze er haar eerste Wereldbeker en de Belgische en Europese kampioene was er op gebrand ook nu de zege binnen te halen. Cant miste haar start compleet, verzeilde in elfde, twaalfde positie en was op achtervolgen aangewezen.

In het zand, haar favoriete ondergrond, maakte ze in geen tijd evenwel haar achterstand goed en schoof ze op naar plaats drie. Lang talmde ze niet vooraan en Cant ontdeed zich vrij snel van haar concurrentes en maakte er, net zoals de voorbije vijf wedstrijden, een one-woman-show van. Lechner, aan het feest nog in de tweede Wereldbeker in Valkenburg, kwam er helemaal niet aan te pas en finishte op een negende plaats, op bijna drie minuten van Cant.

Cant is nu de nieuwe leidster in de Wereldbeker met 145 punten, Lechner staat tweede met 134 punten en de Tjechische Havlikova telt op een derde plaats 85 punten.

MEER SPORTNIEUWS