Nederlander Jens Dekker is aan het feest bij junioren in Koksijde

Foto: PHOTOPRESS.BE

Nederlander Jens Dekker is aan het feest bij junioren in Koksijde

Print

Jens Dekker (Enertherm-BKCP) heeft de tweede manche van de Wereldbeker op zijn palmares gebracht. De Nederlander soleerde naar de zege en haalde het voor zijn ploegmaat Jappe Jaspers en zijn landgenoot Mitch Groot.

Veldrijden op Sportwereld.be

De junioren moesten vroeg aan de bak in Koksijde, waar stormweer de renners geselde. Het was Mitch Groot die de beste start nam op de militaire basis, een start die ontsierd werd door een valpartij in de eerste bocht waarbij Seppe Rombouts neerkwam en ook Jappe Jaspers over de kop ging.

Groot profiteerde en verzamelde een twintigtal seconden voorsprong op de Nederlander Jens Dekker. Achter hen volgde het duo Jaspers en Florian Vermeersch. Dekker, Europees kampioen bij de junioren, sloot iets voor halfweg aan bij Groot en besloot om even op adem te komen, maar heel lang bleven ze niet samen en de Nederlander ging op zoek naar de zege.

Niet veel later kreeg Groot het gezelschap van Jaspers en Vermeersch. Het trio slaagde er evenwel niet in dichter te komen op Dekker, die zijn voorsprong zag groeien naar een halve minuut en soleerde naar de zege. Hij neemt ook de leiderstrui in de Wereldbeker over van Jappe Jaspers, die tweede werd. Groot moest uiteindelijk vrede nemen met een derde plek.

Dekker toonde zich tevreden met zijn zevende overwinning van het seizoen. “Mijn start was niet zo goed en Seppe viel dan nog eens”, doet hij zijn verhaal. “Veel renners werden opgehouden, onder wie ook ik. Plots had Mitch 20 seconden voorsprong, maar ik ben rustig gebleven en op mijn eigen tempo renner na renner beginnen oprapen. Het is plezant om zo vaak te winnen, ik probeer er gewoon elke week het beste van te maken.”

Ook bij de nieuwelingen schreef een Nederlander de wedstrijd op zijn naam. Tomas Kopecky haalde het voor Gerben Kuypers en Vince Van Den Eynde.

Meer sportnieuws