Schrijver Game of Thrones: “Laat de Syriërs binnen”

Foto: Belga

Schrijver Game of Thrones: “Laat de Syriërs binnen”

Print

De schrijver van Game of Thrones doet een oproep aan de gouverneurs in Amerika om Syriërs binnen te laten. Hij schreef een blog nadat verschillende Amerikaanse staten hebben aangekondigd dat ze de grenzen willen sluiten voor vluchtelingen uit Syrië.

De gouverneurs van ondermeer Arkansas, Arizona, Flordia en Georgia lieten vorige week weten dat ze de grenzen willen sluiten voor vluchtelingen uit Syrië vanwege de veiligheidheidsproblemen na de aanslagen in Parijs.

George R.R. Martin reageert daarop in zijn blog. “Die gouverneurs hebben het mis, mis, mis. De Syrische vluchtelingen zijn, net als de doden in Parijs, slachtoffers van IS. “ Martin verwijst ook naar het gedicht van Emma Lazarus dat op de voet van het vrijheidsbeeld staat. “Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free.” Dat is een boodschap die daar al eeuwen staat om de immigranten te verwelkomen en het gedicht geeft heel duidelijk aan waar dit land op gebouwd is. De gouverneurs die nu hun grenzen willen sluiten, kennen duidelijk de ware aard van Amerika niet meer.”