© Photo News

Waken voor aanslagen Parijs geannuleerd in Brussel en Merchtem

De waken die Hart boven Hard en verwante organisaties zondagnamiddag wilden organiseren in Brussel en Merchtem, gaan niet door wegens de verhoogde terreurdreiging in het Brusselse. In de overige steden in Vlaanderen vinden de waken wel plaats. Dat is zondagochtend vernomen bij een woordvoerder van de burgerbeweging.

Hart boven Hard houdt zondagnamiddag in verschillende steden gelijktijdige “waken in solidariteit met alle slachtoffers van terrorisme en oorlog”. Onder het gezamenlijke motto “samen tegen de haat” nodigt de burgerbeweging iedereen uit om met gekleurde linten, symbool van medeleven en verbinding, samen een gebaar te maken tegen geweld, polarisering en terrorisme binnen en buiten Europa.

Volgens de meest recente informatie vinden waken plaats in Aalst, Antwerpen, Blankenberge, Brugge, Gent, Geraardsbergen, Hasselt, Kalmthout, Kortrijk, Leuven, Sint-Niklaas, Torhout en Turnhout.

Dag van de Wetenschap

Ook de Dag van de Wetenschap neemt maatregelen tegen de terreurdreiging. De activiteiten die zondag zouden plaatsvinden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zijn geannuleerd. Dat meldt Technopolis, coördinator van de Dag van de Wetenschap. De andere activiteiten in Vlaanderen vinden plaats zoals gepland.

Op de Dag van de Wetenschap, zondag 22 november, worden veel bezoekers verwacht (vorig jaar ruim 34.000 bezoekers). Dit jaar zijn meer dan 550 activiteiten gepland in meer dan 100 universiteiten, hogescholen, bedrijven, musea en wetenschappelijke instellingen. 76 van die activiteiten waren gepland in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maar zijn dus geannuleerd.

Bezoekers kunnen op de website www.dagvandewetenschap.be volgen welke activiteiten op welke locatie gepland zijn.

MEER OVER Aanslagen Parijs