Yilmaz debuteert en bezorgt zwak City Pirates nog laat punt

Foto: Koen Fasseur

Yilmaz debuteert en bezorgt zwak City Pirates nog laat punt

Print
Heel Merksem slaakt een zucht van opluchting, want City Pirates pakte alsnog een punt tegen Wijgmaal. De thuisploeg begon zwak en zag de tegenstand tot 0-2 uitlopen. Net voor en na de koffie bleven de Merksemnaren op karakter naar minstens een punt zoeken, maar het was wachten op het moment van de ingevallen en debuterende Yilmaz, die de kelk tot op de bodem ledigde: 3-3.

City Pirates kende zeker een armtierig matchbegin en mocht vooral Schairlaecken tot twee keer toe danken. Maar de derde maal was de doelman geklopt: 0-1 via ex-prof Rocky Peeters. De Merksemnaren bleven achter de feiten aanhollen tegen een veel gretiger maar daarom niet beter voetballend Wijgmaal. Maar de bezoekers zaten er korter op, zetten goed druk en kenden ook nog wat meeval. Zeer lichte strafschop en 0-2. Criel milderde net voor de rust: 1-2.

Ook daarna bleef Wijgmaal best gevaarlijk, en alweer Schairlaecken was bij de pinken. City Pirates schoot uiteindelijk toch wat wakker en dat leverde mogelijkheden op voor Van Zantvoort en alweer Criel. De thuisploeg nam toen alle mogelijke (offensieve) risico’s, en dat strafte Fannes netjes af aan de overkant: 1-3. City Pirates schraapte echter de laatste weerbaarheid op een hoopje, en dat leverde nog een verdiend punt op.

Aan de aftrap

Scheidsrechter: Verschaeren.

CITY PIRATES: Schairlaecken, Bossier, Verbiest, Delalieux, Van Den Abeele, Kwik (75’ Yilmaz), Van Den Bogerd, Van Zantvoort, Nesen, Criel, El Jattari (68’ Flebus).

WIJGMAAL: De Jonge, Vermeylen, De Donder, De Keukleleere, Boogaerts, Stockx, Poukens, Goedeweeck (85’ Vandebeeck), De Silva, Fannes (90’ Nijs), Peeters (54’ Colson).

Doelpunten: 10’ Peeters 0-1, 34’ De Silva 0-2 (strafschop), 41’ Criel 1-2, 85’ Fannes 1-3, 89’ Van Zantvoort 2-3, 93’ Yilmaz 3-3.

Gele kaarten: Kwik.

Rode kaarten: De Donder (twee keer geel).

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio