Heren turnkring Crescendo vieren 40ste verjaardag

Foto: Herenturnkring Crescendo

Heren turnkring Crescendo vieren 40ste verjaardag

Print
Kalmthout - De heren van turnkring Crescendo vierden zaterdag 21 november hun 40-jarig bestaan in het Strijboshof in Kalmhout. Lesgever Ivo Dockx werd door de leden in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inzet.

Turnkring Crescendo ging in 1975 van start met conditieturnen voor heren. Op vraag van het bestuur begeleidde Ivo Dockx, leraar lichamelijke opvoeding, de turners. "Bij deze turnploeg ligt de nadruk niet alleen op turnoefeningen, maar ook op algemene conditie, kracht, lenigheid en uithouding", zegt Dockx.

"Ook sfeer en kameraadschap zijn belangrijk. De groep bestaat uit zo’n dertig leden, allemaal sportieve mannen die daarvoor actief hadden deelgenomen aan diverse sporttakken. De gemiddelde leeftijd is 58 jaar en de meeste heren komen 15, 20, 30 en zelfs 40 jaar elke maandagavond samen. Daarnaast spreken ze ook af om samen te gaan joggen, te volleyballen, te mountainbiken of met de koersfiets te rijden.

Om de groepssfeer te bevorderen trekken de heren er samen regelmatig een weekend op uit. “We gaan dan naar de Belgische kust, de Ardennen of steken zelfs de grens over", zeggen de turners. "We houden van feestjes en barbecues en maken samen wandelingen of gaan naar toneelvoorstellingen." 

In het Strijboshof in Kalmthout werd er samen met alle (oud-)leden gegeten en gedanst op muziek uit de sixties en seventies. Lesgever Ivo Dockx werd door de leden in de bloemetjes gezet. Daarna konden de aanwezigen nog genieten van een sfeervol groepsoptreden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio