Anonymous: “Niet gezegd dat ISIS zondag aanslagen plant”

Anonymous: “Niet gezegd dat ISIS zondag aanslagen plant”

Print

Anonymous ontkent dat het bewijzen heeft dat Islamitische Staat (ISIS) zondag op verscheidene plaatsen aanslagen gaat plegen. “Wij weten niet waar die geruchten vandaag komen”, laat het hackerscollectief weten.

Zaterdagmiddag kondigde Anonymous aan dat het concrete bewijzen heeft dat terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) zondag aanslagen plant op zes locaties over de hele wereld. Dat liet het in een statement weten aan International Business Times. Anonymous voegde er meteen aan toe op welke zes plaatsen de aanslagen zullen plaatsvinden. Het gaat om drie plaatsen in Parijs en voorts nog locaties in Rome, Indonesië, Milaan en Libanon. Ook een worstelwedstrijd in Atlanta op zondagavond zou een doelwit zijn.

“We komen er nu pas mee op de proppen omdat het ons doel was om undercover te blijven, alles door te geven aan de autoriteiten en hen alle actie te laten ondernemen”, aldus OpParisIntel, een groep die bij Anonymous aangesloten is. “Maar als hulpdiensten geen actie ondernemen, doet Anonymous het.”

De informatie zou doorgegeven zijn aan intelligentiediensten in de VS, Australië en Groot-Brittannië, maar zal niet publiek gemaakt worden.

FBI bevestigt

Bij de FBI werd zaterdag bevestigd dat iemand hen gewezen heeft op de geplande aanslag, maar dat er geen elementen zijn die het geloofwaardig maken.

Anonymous ontkent

Al snel doken berichten op dat de informatie van Anonymous niet zou kloppen en dat werd zaterdagavond ook bevestigd door de hackersgroepering zelf. “Wij hebben geen geruchten verspreid over mogelijke aanvallen van ISIS en we weten ook niet waar de geruchten vandaan komen”, postte de - weliswaar niet geverifieerde - account van Anonymous op Twitter.

 

 

Anonymous had vorige week de oorlog verklaard aan ISIS na de aanslag in Parijs, waarbij meer dan 130 mensen om het leven kwamen.