Federer treft Djokovic in finale World Tour Finals

Foto: Photo News

Federer treft Djokovic in finale World Tour Finals

Print

Roger Federer (ATP 3) heeft zaterdag op de ATP World Tour Finals (hard/7 miljoen dollar) in Londen zijn halve finale gewonnen tegen Stan Wawrinka (ATP 4). Federer was duidelijk de sterkste in het Zwitserse onderonsje en won in twee sets (7-5 en 6-3). Eerder op de dag won Novak Djokovic (ATP 1) de andere halve finale tegen Rafael Nadal (ATP 5).

In het begin van de eerste set waren beide spelers elkaar waard en braken ze elk één keer door elkaars opslag. Een tiebreak leek onvermijdelijk maar Wawrinka gaf in het laatste spelletje zijn opslag toch nog eens weg. Federer nam het cadeau aan en won de eerste set met 7-5. In de tweede set volstond één break voor Federer om door te stomen naar 6-3 setwinst.

De finale van de ATP World Tour Finals gaat zondag dus net zoals vorig jaar tussen Novak Djokovic en Roger Federer. Vorig jaar eindigde die finale in een anticlimax, doordat Federer zich nog voor de wedstrijd terugtrok als gevolg van een blessure. Djokovic kan zondag (18u) zijn vierde Masters op rij winnen. Geen enkele speler deed hem dit kunststukje ooit voor. In de groepsfase haalde de Zwitser het enkele dagen geleden overigens nog met 7-5 en 6-2.

In het dubbelspel hebben de broers Bob en Mike Bryan de finale niet gehaald. Ze verloren in de halve finale van het Nederlands-Roemeense koppel Rojer-Tecau en eindigen nu voor het eerst in zeven jaar het jaar niet als nummer één van de wereld in het dubbelspel.

Meer sportnieuws